Duális Szakképzés

Duális Szakképzés

A SZÍVÓS-TEAM cégcsoport részt vállal a duális szakképzésben jelenleg 29 tanuló folytatja tanulmányait Cégcsoportunknál, szakképzési munkaszerződéssel.
2012-től közel tíz éve folyamatosan oktatunk tanulókat fontos hangsúlyoznunk, hogy valós vállalati körülmények között folyik a szakmai oktatás. Duális partnerei vagyunk a Budapesti Komplex Szakképzési Centrumnak, a Váci Szakképzési Centrumnak valamint az Egri Szakképzési Centrumnak.
A szakmai képzések családi házak építésénél, lakásfelújításoknál folynak első sorban Budapesten és Pest Megye területén.
Oktatóink szakmagyakorlók folyamatosan képzik magukat, fogékonyak az új korszerű anyagok alkalmazására valamint új technológiák elsajátítására tekintettel arra, hogy többen regisztrált felelős műszaki vezetők a Magyar Mérnöki Kamaránál. Az oktatói csapatunkban a végzettségeket tekintve található ács mester, burkoló mester, kőműves mester, festő mester, építésztechnikusok, gépészmérnökök és műszaki szakoktatók.
Az alábbi szakmákban képzünk tanulókat:
 ács
 burkoló
 festő, mázoló, tapétázó
 kőműves
 szárazépítő
 magasépítő technikus
 kőfaragó
 épületszobrász és műköves
 épületgépész technikus
 hűtő és szellőzésrendszer-szerelő
 központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő
 víz- és csatornarendszer-szerelő
 villanyszerelő

A képzéseink során több mint 100 tanulót szerzett sikeres szakmunkás vagy technikusi végzetséget.
Sikereinket fémjelzi országos szakmai versenyeken az utóbbi időkben több szakmában is bejutottunk az SZKTV országos verseny elődöntőibe.
Az elmúlt tanévben pedig sikerült az országos versenyen érmeket szereznünk.
A SZÍVÓS-TEAM tanulói ezüst és bronzérmet szereztek a Szakma Sztár fesztivál versenyén.

A szakképzési munkaszerződésről

Kedves leendő Kolléga amennyiben a szakma elsajátítását választod a 10.évfolyamtól lehetőséged van arra, hogy a szakmai oktatást külső gyakorlati képzőhelyen duális partnernél sajátítsd el - olyan építőipari, épületgépészeti vagy épületvillamosági tevékenységet folytató cégnél akinek engedélye van a területileg illetékes Kamarától Tanulók képzésére ilyen a SZÍVÓS-TEAM cégcsoport.
Ilyenkor a gazdálkodó szervezet egy szerződést köt a Tanulóval, ezt nevezzük szakképzési munkaszerződésnek, mely a tanuló és a cég között jön létre.
A szakképzési munkaszerződés mind két félnek hasznos. A Tanulónak, Neked, azért, mert rendszeres havi díjazást kapsz /kb:100.000 Ft bruttó/ amit a Cég fizet részedre és emellett a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakképzésben részesülsz. Fontos, hogy így a tanuló időszak szolgálati időnek számít, tehát társadalombiztosítási szabályok szerint biztosítottá válsz. A szakmai munkaszerződésben rendkívül lényeges, hogy szakmátok elsájátítását komolyan gondoljátok ne csak a hozzájáró pénzösszegek motiváljanak. A Cégnek pedig pedig azért fontos, hogy szakmai utánpótlását tudjon képezni biztosítva ezáltal a Cég jövőjének, emberi erőforrásait.
Pozitívum, hogy a Cégnél javulnak az elhelyezkedési esélyeid, mert kölcsönösen megismerhetitek egymást a gazdálkodó szervezettel, s ez akár a későbbiekben hosszú távú munkaviszonyt biztosíthat számodra.
A gazdálkodó szervezet köteles részedre pénzbeli juttatást fizetni, mely bruttó 100.000 Ft és 160.000 Ft között mozoghat. Ez a juttatás folyamatos Téged mint tanulót a szabadságot idején is megillet a képzés teljes időtartama alatt.


Tanulónak járó juttatások szakképzési munkaszerződés esetén:
• A tanuló, illetve a képzésben részt vevő személy a SzMSz időtartama alatt a tb ellátásaira való jogosultság szempontjából munkaviszonyban foglalkoztatott biztosítottnak minősül.
• A munkaviszony időtartama nyugellátásra jogosító szolgálati időnek,
• Munkabére nyugdíjalapot képező jövedelemnek számít,
• Jogosult a munkaerőpiaci ellátások igénybevételére.